Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Webinar: Assegurar el futur de les dones del cafè. Com la teva inversió ajuda a l'agricultura al Perú.

Webinar: Assegurar el futur de les dones del cafè. Com la teva inversió ajuda a l'agricultura al Perú.

BEEVA-CR-032.jpgdivendres, 30 de d’agost de 2024

El proper 10 de setembre de 18:30 ha 19:30 t'oferim un webinar per conèixer com les finances ètiques contribueixen a millorar la vida de les persones caficultores.

BEEVA-CR-032

Imagina't:

Ets un caficultor o caficultora a una regió remota del Perú i vius de la venda dels teus grans de cafè. El cultiu del cafè és un desafiament: els cafetals pateixen pel canvi climàtic, els ingressos per la venda de grans de cafè no cobreixen els costos operatius ni el suport de la teva família durant tot l'any. Per a la collita, necessites contractar i pagar recol·lectors. Vens els grans de cafè després de la collita, però reps els diners setmanes més tard.

Això significa concretament que no tens reserves per cobrir les despeses fins que se't pagui la propera collita i necessites un crèdit pont.

Aquí és on entra en joc la nostra organització sòcia COOPAC Norandino.

Per oferir seguretat en la planificació als caficultors i caficultores, la cooperativa d'estalvi i crèdit COOPAC Norandino està activa com una de les poques entitats financeres a les zones rurals del nord del Perú. Els membres reben, a més de préstecs en condicions justes, capacitacions i assessoria per aconseguir una collita més productiva, preparar-se pels efectes del canvi climàtic i millorar la qualitat dels grans de cafè. Norandino obté el capital per als préstecs d'Oikocredit, entre d'altres institucions, i a més l'organització també treballa estretament amb GLS Investments.

> Apunta't aquí: Coneix COOPAC Norandino i la seva col·laboració amb Oikocredit.

A l'esdeveniment en línia, coneixeràs:

- Perquè Norandino és una de les poques entitats financeres al sector agrícola de tota la regió,
- com la cooperativa enfronta els efectes tangibles del canvi climàtic,
- quins aspectes positius es poden derivar del paper pioner de Norandino a l'àmbit de la digitalització.
- També participarà a la conversa una de les nostres sòcies directes, GLS Investments. Juntes discutirem les experiències de finançament agrícola al Sud Global, així com la importància i els desafiaments de la inversió d’impacte.

Les nostres oradores:
• Clever Rojas, fundador i director de COOPAC Norandino
• Janne Lukas, GLS Investments
• Katharina Welp, Oikocredit Alemanya
• Karen Zwissler, Oikocredit Alemanya (Moderació)

Ens encantaria poder donar-te la benvinguda al nostre esdeveniment!


(El webinar serà en alemany i castellà, encara que les presentacions que es projectaran seran en alemany, comptarà amb traducció simultània al castellà).

« Enrere