Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Maanaveeya: dues dècades d'inclusió financera i inversions d'impacte

Maanaveeya: dues dècades d'inclusió financera i inversions d'impacte

maanayeeva.pngdijous, 10 de d’octubre de 2024

La filial índia d’Oikocredit ha ajudat a millorar milions de vides, creant oportunitats on més es necessiten.

La institució de finançament social Maanaveeya porta 20 anys ajudant a millorar la vida i els resultats de les persones desateses i les comunitats de baixos ingressos de l'Índia. Des de la seva constitució el 4 d'agost de 2004, la filial índia d’Oikocredit Internacional ha promogut el desenvolupament sostenible finançant institucions de microfinances (IMF), micro, petites i mitjanes empreses (PIME) i projectes d'energia sostenible. 
 
L'impacte de Maanaveeya es reflecteix en la seva extensa xarxa de 87 socis, que atenen més de 2,07 milions de clients amb un desemborsament acumulat de préstecs de 71.800 milions de INR (774,9 milions d'euros). Cal destacar que el 95% d'aquests clients són dones, i el 75% representa a llars rurals, una mostra del compromís de la institució amb la inclusió financera i el suport a les comunitats infrarepresentades. 
 
Els socis de Maanaveeya han crescut plegats i serveixen de testimoniatge del paper catalitzador de l'organització en el foment d'una àmplia gamma d'empreses, des de microempreses a grans empreses. 
 
Les dues últimes dècades han estat marcades per la resiliència, ja que Maanaveeya ha superat reptes com la crisi de les microfinances en l'estat de Andhra Pradesh, la desmonetizació i la COVID-19, mantenint-se fidel als seus valors fonamentals, especialment la solidaritat amb les parts interessades. 
 
En la seva intervenció en la celebració especial del 20è aniversari, el Director General, Dr. Gouri Sankar, va declarar: "En les dues últimes dècades, ens hem esforçat contínuament per elevar el nivell de vida de les comunitats de baixos ingressos impulsant la inclusió financera i potenciant a les pimes. La nostra trajectòria és testimoni de la nostra dedicació a crear un món més equitatiu". 
 
De cara als propers anys, va exposar la seva visió sobre Maanaveeya 3.0, posant l'accent en un futur d'inversions creixent i sostenibles amb un major enfocament en la innovació, la tecnologia i les col·laboracions, garantint un impacte social encara major en els mercats desatesos. 
 
Ram Babu, Director Financer de Maanaveeya, va afegir: "Em vaig incorporar a Oikocredit Índia el 2001, abans que Maanaveeya veiés la llum, i vaig formar part de l'equip d'incorporació. Estic molt content i orgullós d'haver estat associat a Maanaveeya durant 20 anys i d'haver estat testimoni del seu impactant creixement. Em complau especialment que Maanaveeya s'hagi transformat en una sòlida entitat de desenvolupament en els últims 10 anys, amb un equip altament motivat i el suport continu d’Oikocredit Internacional." 
 
La junta directiva de Maanaveeya també s'ha centrat en crear impacte més enllà del negoci habitual, un compromís que es reflecteix en la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Durant els últims tres anys, l'organització ha superat sistemàticament el requisit pressupostari legal del 2% de RSC, invertint el 2,3% dels beneficis en iniciatives innovadores. El 2022, els seus esforços pioners per ampliar l'ús de solucions energètiques netes van ser reconeguts amb el Premi Mahatma a l'Excel·lència en RSC. 
 
Entre els seus recents guardons, Maanaveeya va ser nomenada recentment Empresa Innovadora a Focus - 2024 per Innovative Zone, una revista empresarial mundial. 
 
Maanaveeya va organitzar una celebració especial d'aniversari en la qual el personal i les seves famílies van compartir un esmorzar. Els companys van intercanviar anècdotes personals i van reflexionar sobre la seva trajectòria a Maanaveeya. El director general també va lliurar records a l'equip i regals als nens, fent que el dia fos realment memorable. 
 
Maanaveeya va organitzar una emotiva celebració, convidant al personal i a les seves famílies a compartir un esmorzar especial. L'acte va estar replet d'històries personals, en les quals els empleats van reflexionar sobre la seva trajectòria en Maanaveeya. El Director General va afegir un toc memorable amb el lliurament de records a l'equip i deliciosos regals als nens, fent que el dia fos realment inoblidable.

« Enrere