Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La lluita contra el rovell de la fulla del cafè a Guatemala

La lluita contra el rovell de la fulla del cafè a Guatemala

Guatemala21 de febrer | 2019

Juan Cordoba Pérez no només és productor de cafè, sinó també promotor. Els promotors són ajudants locals de l'enginyer que proporciona assistència tècnica. L'associació solia tenir 19 promotors, però a causa del rovell de la fulla del cafè aquesta quantitat ha disminuït a 8. Juan i la seva dona tenen cinc fills. Ha estat camperol del cafè i membre de l'Associació Chajul durant 30 anys.

Juan Cordoba Pérez collint cafè

Actualment no té préstec amb l'associació. La collita sol ser la garantia del préstec, però a causa del rovell de la fulla del cafè que afecta els cultius, el risc és massa elevat en aquest moment. L'associació l'ajuda amb fertilitzants, que és important en la lluita contra el rovell de la fulla del cafè, ja que el 80% dels arbres estan afectats.

Si vols saber més sobre l'Associació Chajul aquí trobaràs tota la informació: http://www.oikocredit.es/es/que-hacemos/las-organizaciones-que-apoyamos/organizaciones-que-apoyamos-detail/11391/chajul-asociacion-chajulense-va-l-vaq-quyol

« Back