Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La història de la Juana a El Salvador, la dona que fabrica cistells

La història de la Juana a El Salvador, la dona que fabrica cistells

ENL-SV-47.jpg24 de febrer | 2022

Juana Flores de Paulino

El seu nom és Juana Flores de Paulino i no arriba als trenta anys d'edat. Igual que moltes de les noies que viuen en països del Sud, la Juana no va poder acabar l'escola primària; els tres anys que va estar assistint a classes li van servir per a aprendre a llegir i escriure, poc més. A partir d'aquí ja va haver d'ajudar a casa amb el seu treball, i el món dels adults va passar a ser la seva vida també.
Malgrat la seva escassa formació, hi ha una cosa en la qual la Juana és molt bona, i és que des de molt joveneta s'ha dedicat a elaborar cistells de vímet. Fa poc que la nostra amiga es va llançar a l'aventura de ser empresària al seu país, El Salvador. Muntar un negoci en les zones rurals en molts països és un repte, també allí.
La raó de la Juana per a fer un pas endavant i muntar el seu propi negoci va ser la mateixa que la de moltes dones a El Salvador: els seus fills eren encara petits i ella no tenia la formació adequada per a emigrar a una gran ciutat i buscar una bona feina. A tot això s'unia la convicció de voler tirar endavant en la seva terra, i voler donar una bona educació als seus fills. Fins a aquest moment, la Juana venia els seus cistells de vímet als intermediaris que arribaven fins al poble: els seus beneficis eren escassos i solament donaven pràcticament per al dia a dia dels petits i ella mateixa. Va ser el seu valor el que la va portar a demanar un microcrèdit de $22 dòlars a Enlace ; amb aquests diners va poder comprar els materials més barats a la gran ciutat, i després transportar els cistells fins allí per a vendre'ls directament al client final. Resultat? No sols un negoci que creix i dóna feina també a la seva germana i una altra noia. El valor de la Juana també s'ha vist recompensat amb la possibilitat de renovar la seva casa i accedir a l'energia elèctrica, que li permet tenir una millor qualitat de vida. Dia a dia veiem dones emprenedores que s'arrisquen per a tirar endavant i trobar un camí fent el que saben fer. Bé per la Juana i moltes com ella.
Si vols llegir més històries com aquesta, punxa a continuació

https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

« Back