Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

La història de la Maimouna Dougan, dissenyadora de roba a Abidjan, Costa d'Ivori

FIN-CI-05 (1).jpg26 de febrer | 2022

FIN-CI-05 (1)

En el mercat d'Abidjan s'hi ven de tot; allí hi podem trobar qualsevol tipus de fruites, verdures, però també és on es reuneix l'artesania del país i on moltes persones com la Maimouna Dougan es reuneixen dia a dia per a vendre els seus productes.
La Maimouna és una dissenyadora en tota regla: en qualsevol altre part del món, els seus vestits de dissenys i estampats multicolors serien cotitzats a l'alça. Però la Maimouna forma part d'un món on el talent juga en segona lliga i la capacitat de sobreviure és el que et dona menjar.
Els inicis de la Maimouna van ser en una petita parada al mercat d’Abidjan, allí venia mocadors per al cap. El principal problema llavors i ara, és trobar matèria primera amb la qual cosir els seus dissenys. Un amic li va parlar de Cofina, una empresa del grup de cooperatives de Fin'Elle que donava préstecs sense avals, una cosa impensable per a ella. Així va aconseguir un préstec d'1 milió de francs CFA (uns 1.500 euros al canvi). Amb aquests diners, la Maimouna va comprar existències i el seu negoci va augmentar. D'això fa ja quatre anys… El nou pas ha estat adquirir una botiga al centre comercial de Djè Konan, un centre modern de la ciutat.
La Maimouna s'ha convertit en una veritable dona de negocis; acaba de demanar un altre préstec. Ara viatja a països veïns a comprar les seves teles; allí són de millor qualitat i a un preu més assequible: Togo, el Senegal, Mali o Ghana són països amb grans teles i dissenys. Per a ella treballen la seva germana Mariatou, i la seva filla Yasmine Doumbia. La gent del seu entorn la considera una dona valenta i emprenedora. Hi haurà més botigues? Obrirà nous negocis a Abidjan? Segur que sí, nosaltres que els puguem veure…
Si vols conèixer més històries de Dones Emprenedores en Països del Sud, clica en el següent enllaç... et sorprendràs...

https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

« Back