Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La història de l’Acem, agricultora d’Indonèsia

La història de l’Acem, agricultora d’Indonèsia

KOM-ID-35 (1).jpg01 de març | 2022

KOM-ID-35 (1)

L’Acem es va incorporar a Komida fa nou anys. Abans era mestressa de casa, s'ocupava de la casa i dels seus quatre fills. El seu marit, en Mami, no li permetia muntar el seu propi negoci: "Volia obrir una petita botiga i fins i tot vaig posar un aparador a la paret, però ell no va voler. És per la nostra religió i cultura, on se suposa que l'home ha de cuidar de la seva família. Ell és el responsable dels ingressos familiars".

Sukajaya, on viuen, és un poble rural. L'agricultura no es considera un negoci. Per això en Mami no es va oposar al fet que l’Acem obtingués un préstec per a conrear moniatos en l'estació seca i arròs en l'estació humida. Venen les collites en el mercat i als seus veïns.

El primer préstec de l’Acem va ser de 500.000 IDR (uns 30 euros). El seu préstec actual és de 13 milions de IDR (uns 780 euros) per un període de 50 setmanes. Utilitza el préstec per a comprar llavors. D'acord amb la seva cultura, el seu marit continua obtenint els principals ingressos amb el seu treball en la construcció, a pesar que va perdre una mà en un accident durant un treball de construcció de carreteres. Els seus ingressos diaris són de 200.000 IDR (uns 12 euros). Els ingressos de les patates i l'arròs són menors i no s'obtenen diàriament. "Els ingressos del meu marit són suficients per a les nostres despeses diàries. Amb els ingressos de la terra podem permetre'ns extres. Vam utilitzar els diners extra per a comprar 500 m² de terra nova, construïr la casa, comprar una moto i pagar l'educació dels nostres fills". També inverteixen els beneficis de la terra en cabres, que venen al mercat.

El somni de l’Acem per al futur: "Els meus somnis són que el negoci funcioni bé, que aconseguim un préstec major per a ampliar el negoci, que obtinguem majors ingressos, que puguem ampliar la casa i que els nens aconsegueixin bons treballs. Quan el meu marit es jubili, fins i tot podríem obrir una botiga".

L’Acem comparteix que està molt contenta amb l'oportunitat que el préstec de Komida li ha donat per a millorar les circumstàncies de vida de la seva família: "Mai he tingut una bona educació i vinc d'una família molt pobra, però gràcies a Komida tinc un negoci reeixit, una bonica casa i puc donar als meus fills una bona educació".

Si vols llegir més històries com aquesta, coneix-les aquí: https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

Fotografia: Opmeer Reports

« Back