Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Dones que inspiren. La María, gestiona la seva pròpia botiga a El Salvador

Dones que inspiren. La María, gestiona la seva pròpia botiga a El Salvador

SOYA-SV-11.jpg05 de març | 2022

SOYA-SV-11

La María de la Paz Barrera viu a la Colònia Jardines de Monte Blanco, un carrer tancat i vigilat de Soyapango, El Salvador.

El seu marit va morir fa nou anys, té dos fills i tres néts. Va anar a l’escola fins al novè grau. "Vaig treballar en una fàbrica de roba, però tota la meva vida he volgut tenir el meu propi negoci. Així que quan el meu fill em va dir que no volia que continués treballant a la fàbrica, vaig deixar la meva feina i el 2002 vaig muntar la meva pròpia botiga de queviures a la part de davant de casa meva."

La María ven aperitius, dolços, refrescos i ingredients alimentaris bàsics com ara ous. El 2010 va rebre el seu primer préstec de la Caja de Crédito Soyapango, entitat sòcia d’Oikocredit. Aquest primer préstec de 1.000 dòlars a un any el va utilitzar com a capital de treball.

A més del préstec per al negoci, va obtenir un préstec per a la millora de l'habitatge de 7.500 dòlars per un període de 10 anys. "He crescut una mica des de llavors i he ampliat el negoci venent productes Avon per catàleg".

"M'agrada ser clienta de la Caja de Crédito Soyapango perquè confien en mi, tinc una assegurança de vida i els interessos són baixos. A més puc estalviar diners en el mateix compte que uso per a demanar-los un préstec." El seu somni: "No tenir més préstecs, no tenir deutes".

Si vols llegir més històries com aquesta, coneix-les aquí: https://www.oikocredit.es/ca/histories-demprenedors/es

Fotografia: Opmeer Reports

« Back