Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Fes-te soci o sòcia

Oikocredit Catalunya és una entitat democràtica amb més de 800 socis i sòcies, que es dedica a la promoció en general de les Finances Ètiques, i més concretament a difondre al nostre país la feina d'Oikocredit Internacional.

  • El soci/a inversor/a o partícip és aquella persona o entitat que inverteix un mínim de 200€ durant un any. El funcionament d'aquesta inversió és la compra de capital social (participacions de la cooperativa) d'Oikocredit Internacional a través de Certificats de Dipòsit d'Acciones que emet la seva Fundació Accionarial Internacional. Al cap d'un any es pot sol·licitar la recuperació de la inversió o mantenir-se invertida, i genera un dividend que es remunera en funció del que s'acordi a l'assemblea anual i al Contracte. El fet de ser soci/a inversor/a d'Oikocredit Internacional també permet la participació en les activitats de l'Associació Oikocredit Catalunya.
  • El soci o sòcia protector/a  és la persona o entitat que abona una quota voluntària en concepte de donatiu per col·laborar amb el manteniment de l'Associació. Això és necessari perquè l'import íntegre de les inversions dels nostres socis/es partícips és destinat a l'adquisició de participacions en la cooperativa internacional per al finançament de projectes via préstecs.

Per això, si vols col·laborar en el manteniment de l'associació (en les despeses corrents de la mateixa), pots fer-ho independentment de si tens o no aportacions com a inversor/a. Per fer-ho, només has d'enviar-nos aquest formulari.