Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit registra uns resultats financers sòlids

Oikocredit registra uns resultats financers sòlids

hands-nicolas-villaume.jpgdimarts, 24 de de març de 2015

Oikocredit ha registrat un resultat net consolidat de €17,1 milions, enfront els € 13,4 milions registrats el 2013, el que comporta un augment del 28% respecte l'any anterior. El director gerent d'Oikocredit, el Sr. David Woods, va dir que els resultats donaven testimoni d'un model de negocis sòlid que equilibra els objectius socials, ambientals i financers.

Mans amb cafè de comerç just

"El 2014 vam estar ben posicionats per diversificar cap a nous sectors, així com per enfortir les nostres operacions, i això, al seu torn, va disminuir el nostre perfil de risc", va dir Woods. Amb una cartera de 805 organitzacions sòcies a 63 països, Oikocredit va continuar amb el seu enfocament d'inversions estratègiques en finançament inclusiu, agricultura i energia renovable al 2014, inversions que, segons Woods, van generar resultats immediats. Va afegir, així mateix, que es va adoptar un enfocament "plus" per al finançament del desenvolupament per tal de brindar a les organitzacions sòcies els recursos per fer créixer les seves empreses de manera responsable.

El passat 2014, Oikocredit va mantenir el seu compromís d'oferir un rendiment social i de donar suport als socis a través d'iniciatives de capacitació realitzades arreu del món. Al llarg de l'any, Oikocredit va complir amb més de 189 compromisos de desenvolupament de capacitats per un total de €1,9 milions.

En quant a la base d'inversors, el 2014 va suposar un augment net de 1.000 socis respecte l'any anterior, arribant als 53.000, amb la qual cosa es consolida la sòlida base d'inversors lleials d'Oikocredit. A més, fent balanç de les organitzacions sòcies en què ha invertit Oikocredit els últims 40 anys i de la quantitat de capital que ha desemborsat en finançament del desenvolupament, destaca que més de la meitat dels 2.100 € milions aportats han estat desemborsat en els últims 5 anys.

És precisament l'observació del comportament d'aquestes tendències de creixement dels últims anys el que va impulsar al senyor Woods a apuntar que "En cinc anys, ens veiem com el inversor d'impacte socialment més responsable del món, amb una veritable barreja d'objectius socials, ambientals i financers ", i a afegir que l'acompliment social continuarà sent prioritari, amb un enfocament en els estudis d'impacte per avaluar els beneficis a llarg termini del finançament social i, al mateix temps, per seguir sent fidels a la missió social.

Llegir la nota de premsa completa sobre els resultats de 2014

« Enrere