Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Carta del director executiu d'Oikocredit sobre els resultats del 2014

Carta del director executiu d'Oikocredit sobre els resultats del 2014

vfc-cambodia-square.jpgdimarts, 24 de de març de 2015

Benvolguts i benvolgudes inversors/inversores,

Ja iniciat l'any 2015, és un bon moment per pensar en els nostres assoliments de l'any anterior i també per mirar cap al que ens portarà aquest any. A Oikocredit, el nostre treball s'enfoca a aconseguir una societat justa, en la qual les persones estiguin apoderades per prendre les decisions que necessiten i crear una vida digna. El 2015 és l'any del nostre 40è aniversari i això ens porta a reflexionar sobre els impactes de les inversions realitzades al llarg dels anys i a imaginar-nos els assoliments que la inversió d'impacte pot aconseguir en el futur.

Resultats sòlids

Hem finalitzat el 2014 de manera molt positiva; la cartera de finançament del desenvolupament va augmentar en un 24%, fins a arribar als € 735 milions. Van augmentar les aprovacions i els desemborsaments, i la qualitat general de la nostra cartera va millorar, amb la qual cosa es va reduir el nostre perfil de risc general. Així mateix, vam ser testimonis d'una altra entrada rècord de € 81,5 milions en fons prestables nets que són prova de la nostra sòlida base de socis i sòcies inversores lleials que ha crescut al llarg de 40 anys.

Al 2014, vam mantenir el nostre compromís de millorar la gestió de l'acompliment social i de donar suport a les organitzacions sòcies a través de 189 compromisos de desenvolupament de capacitats. Al llarg de l'any també vam augmentar la nostra cartera d'agricultura i vam iniciar la nostra nova unitat de finançament d'energies renovables. Aquest enfocament estratègic sobre el finançament inclusiu, l'agricultura i l'energia renovable compleix amb els nostres objectius socials, financers i ambientals.

Què ens espera durant el 2015?

Al novembre d'aquest any la nostra cooperativa compleix 40 anys, una fita important que celebrarem amb diferents esdeveniments al llarg de l'any. A més, ens espera una sèrie d'interessants desafiaments i oportunitats. Gràcies pel vostre compromís i per les vostres contribucions a Oikocredit durant el 2014. Per la meva banda, espero amb interès el que ens porti aquest any.

Cordialment,

David Woods

Director Executiu

Consulta aquí més informació sobre els resultats financers d'Oikocredit el 2014 >

« Enrere