Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

40 anys oferint oportunitats per desenvolupar-se

40 anys oferint oportunitats per desenvolupar-se

manduvira-website-news-item.jpgdimecres, 11 de de març de 2015

financiacio criteris de banca etica biofach cooperativa Cafetalera Capucas Ltda COCAFCAL Cooperativa Manduvira Ltda comerç just ecologic

Com a part de les celebracions del seu 40è aniversari, el darrer 11 de febrer Oikocredit va oferir un sopar a persones sòcies i d’altres associacions similars, assistents a Biofach, la fira líder mundial de menjar ecològic. Enguany Biofach ha atret 2.348 expositors, representant 76 països, per tal de tractar tot allò referent a comerç just i productes ecològics.

Entre els assistents s’hi trobava Bernard Ornilla, de la Cooperativa Cafetalera Capucas Ltda (COCAFCAL), una cooperativa productora de cafè d’Honduras, la qual es dedica a la venda de cafè ecològic al mercat nacional i internacional. COCAFCAL és sòcia d’Oikocredit, i en va rebre un préstec per a la rehabilitació d’instal·lacions agrícoles, i per a atendre els membres que van quedar afectats pel rovell de la fulla de cafè. Ornilla va comentar, sobre la relació entre COCAFCAL i Oikocredit, que “sense Oikocredit, COCAFCAL no hauria crescut tant. Hem pogut fer realitat els nostres somnis d’exportar directament a organitzacions de comerç just. Som compatibles amb Oikocredit, en tant que compartim els mateixos valors, i hi comptem pel nostre desenvolupament. Desitjo el millor per Oikocredit en el futur i espero que continuïn per molts anys.”

També hi va assistir Natalia Nequi, de la Cooperativa Manduvira Ltda, organització sòcia d’Oikocredit, que produeix sucre ecològic a Paraguai. Manduvira crea accés als mercats per la pagesia local, per tal que puguin rebre preus justos pels seus productes. El préstec d’Oikocredit ha permès als membres de la cooperativa -que produeixen canya de sucre, seguen els camps de conreu, i treballen a la fàbrica- d’obrir una refineria de sucre respectuosa amb el medi ambient.

Durant el sopar al Biofach, Nequi va comentar que esperava que Oikocredit pugui continuar donant oportunitats i suport a empreses productores i cooperatives, per tal que es desenvolupin i creixin. “Oikocredit és especial per que els dóna moltes oportunitats per desenvolupar-se, especialment en la relació amb empreses productores i tots els agents involucrats dins el procés. En tant que Oikocredit ens ha donat la capacitat de desenvolupar-nos, els desitjo un feliç aniversari i el millor pel futur,” digué Nequi.

El suport de les entitats sòcies, com han expressat Ornilla i Nequi, reforça la missió que Oikocredit es marcà el 1975 d’invertir responsablement. Proveint entitats com COCAFCAL i Manduvira de fons per fer créixer els seus negocis, Oikocredit produeix un impacte a les vides de moltes famílies pageses. Aquest principi bàsic, de reforçar les capacitats de la gent, continuarà romanent al cor de la tasca d’Oikocredit.

« Enrere