Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Desenvolupar la cartera d'inversions d'Oikocredit

Desenvolupar la cartera d'inversions d'Oikocredit

Bart van Eyk 267 x 107.jpg

Bart van Eyk

dijous, 10 de de desembre de 2015

A l'agost del 2015, Oikocredit va donar la benvinguda a un nou membre a l'Equip Directiu: en Bart van Eyk, com director d'inversions i desenvolupament de negocis. En Bart és el responsable de desenvolupar i gestionar l'equip, i la cartera d'inversions de l'oficina internacional d'Oikocredit a Amersfoort, Països Baixos. Amb formació en el sector bancari i les microfinances, innovació empresarial i finançament estructurat per a mercats emergents, en Bart aporta l'experiència necessària per desenvolupar la cartera d'inversions d'Oikocredit, així com els coneixements per continuar cimentant una cultura d'innovació. Després de diversos mesos de treball a Oikocredit, li preguntem a en Bart en què es focalitzarà l'equip d'inversions i per què les inversions de capital i el desenvolupament empresarial són importants per Oikocredit.

Per què les inversions de capital són importants per Oikocredit i la seva cartera de desenvolupament?

«Necessitem trobar noves maneres d'invertir que satisfacin les necessitats financeres dels nostres clients i també els nostres propis criteris socials, financers i ambientals. Les inversions de capital són una bona manera de desenvolupar la nostra cartera mentre continuem exercint un impacte positiu als països de baixos ingressos. La compra de participacions en accions de les empreses beneficia a les nostres organitzacions sòcies, ja que els aporta capital de creixement i enforteix la seva base de capital. També podem crear valor afegit ocupant càrrecs en els consells directius; d'aquesta manera es treballa en estret contacte amb la gerència i el consell directiu per dur l'empresa a un nivell superior. D'aquesta manera, Oikocredit també pot ajudar a les seves organitzacions sòcies a complir i millorar els seus objectius i missions socials».

En què consistirà la teva funció en l'aspecte de desenvolupament empresarial?

«Quan vaig començar a treballar a Oikocredit, vaig preguntar a la gent: quin és el nostre objectiu de desenvolupament empresarial i què volem ser? Vaig descobrir que existeix una gran voluntat de recuperar l'esperit pioner de les primeres èpoques. Al mateix temps, hem d'assegurar-nos que Oikocredit s'adapti a les condicions actuals del mercat, que posen l'accent en els marges i la sostenibilitat financera. L'aspecte de desenvolupament empresarial de la meva funció inclou buscar maneres noves i reproduïbles d'invertir; dit d'una altra forma, significa buscar nous productes, sectors i mercats en els quals encara no operem. També busquem noves societats i oportunitats en diferents mercats, on puguem marcar una diferència i generar un retorn de triple resultat (econòmic, social i ambiental). Un exemple en podria ser l'aigua i el sanejament, on s'estan produint moltes innovacions, si bé és una àrea bastant experimental i a escala petita».

Amb un equip més gran, quins seran els objectius de creixement de capital en els propers anys?

«La nostra cartera d'inversions actualment és d'uns 65 milions d'€, i voldríem ampliar-la a 200 de cara al 2020. Ho aconseguirem augmentant el nostre enfocament i la nostra eficiència, i enfortint l'equip d'inversions a nivell global, amb nous membres de l'equip en les nostres oficines regionals. Aquests membres de l'equip seran professionals que coneixen els seus respectius mercats, parlen l'idioma local i tenen xarxes existents. Treballaran en contacte amb els seus companys i companyes de crèdit i ens ajudaran a buscar nous negocis, i també a trobar noves tendències i mercats en els quals encara no operem».

De quina manera el teu equip buscarà nous negocis i quins objectiu tindràs?

«Buscarem nous negocis a través de les nostres pròpies xarxes. Oikocredit és una organització única amb oficines en més de 30 països, amb la qual cosa estem en una posició excel·lent per buscar nous negocis. El nostre equip també s'ocuparà de donar a conèixer el nom d'Oikocredit en aquests països, perquè els co-inversors i organitzacions sòcies potencials també sàpiguen on trobar-nos. Actualment busquem inversions en etapa d'entre 2 i 10 milions d'€, principalment en agricultura, inclusió financera i indústries afins».


Actualment s'està finalitzant l'estratègia d'inversions d'Oikocredit per al 2016-2020.

« Enrere