Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Carta del Director General

Carta del Director General

david-woods-q42015-newsletter.pngdijous, 10 de de desembre de 2015

Benvolguts i estimats inversors i inversores:

El 2015 ja arriba a la seva fi, i és un bon moment no només per reflexionar sobre les fites d'enguany, sinó també per veure què ens depara el 2016. Aquest any ha estat de progrés constant en els nostres objectius a més llarg termini, mentre continuem complint amb el nostre compromís de millorar la vida de les persones amb els ingressos més baixos.

Aquest any ha estat el major en creixement i diversificació per Oikocredit. Al 30 de setembre, vam ampliar la nostra cartera de finançament del desenvolupament fins a 808 milions d'€, un augment del 24% respecte el tercer trimestre del 2014. Així mateix, continuem compromesos amb el nostre enfocament estratègic de l'àmbit de l'agricultura i les energies renovables; aquestes representen actualment el 12,5 i el 2% respectivament de la nostra cartera total de finançament del desenvolupament al 30 de setembre.

Ens hem acomiadat de dos membres de l'equip directiu, la Ylse van der Schoot i l'Albert Hofsink, però també hem donat la benvinguda a un nou membre, en Bart Van Eyk, com a director d'inversions en capital i desenvolupament de negocis. En Bart ajudarà a enfortir el nostre equip directiu, per garantir un major creixement en aquestes àrees dinàmiques i importants. La nostra cartera d'inversions en capital actualment és d'uns 65 milions d'€, xifra que ens agradaria augmentar significativament pel 2020. El treball d'en Bart i el seu equip serà decisiu en el desenvolupament d'aquesta cartera de valor afegit, que es centrarà en les inversions en una etapa de creixement d'entre 2 i 10 milions d'€, principalment en agricultura, inclusió financera i indústries afins.

Mentrestant, hem continuat realitzant inversions estratègiques en un total de 64 països a tot el món, també hem dedicat temps a reflexionar sobre les nostres fites durant la celebració del nostre 40è aniversari. El mes de juny vam celebrar el nostre 40è aniversari a l'Església de Santa Isabel a Berlín; on van assistir-hi aproximadament 300 persones convidades de més de 30 països. Ens sentim molt orgullosos que el senyor Konrad Raiser, exsecretari general del Consell Mundial d'Esglésies, que va exercir un paper decisiu en la fundació de la cooperativa, fes el discurs d'obertura en l'esdeveniment, i també per haver rebut un vídeomissatge de la reina Màxima dels Països Baixos.

Pel que fa al futur, veiem el 2016 com un altre any de constant progrés i creixement, sobre la base de les inversions ja realitzades el 2015. Continuarem ampliant la nostra cartera de finançament del desenvolupament d'acord amb l'estratègia que hem fet pública.

Ja prop de les festes, m'agradaria agrair-vos el vostre suport constant, i espero amb entusiasme que el proper sigui un altre any de desenvolupament constant de les nostres cada cop més estretes aliances.

Cordialment,

David Woods
Director Executiu

« Enrere