Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Satisfer la demanda de peix sostenible

Satisfer la demanda de peix sostenible

yalelo-news-item-02.jpgdijous, 10 de de desembre de 2015

Al setembre del 2014, Oikocredit va fer la seva primera inversió de capital de 2,5 milions de dòlars a Yalelo Ltd, una empresa d'aqüicultura sostenible a Zàmbia. Yalelo cria tilàpia al llac Kariba, que després es ven al mercat local a través d'una xarxa de venedors, de la qual la majoria són dones. Amb aquestes inversions, Oikocredit brinda a Yalelo accés a capital, així com també habilitats i experiència a través de l'equip d'inversions d'Oikocredit, i també pel fet de ser Oikocredit membre del seu consell directiu. Des de la seva primera inversió, Oikocredit posteriorment va realitzar una altra inversió de 2 milions de dòlars a Yalelo, durant el segon trimestre del 2015.

La segona inversió d'Oikocredit es va aprovar i desemborsar a causa del gran potencial de Yalelo i al seu impacte social. Yalelo té com a objectiu establir un nou estàndard per a la indústria pesquera a Zàmbia, que beneficiarà a la població local en la forma d'una major seguretat alimentària i ocupació. Amb la criança de tilàpia a Zàmbia, la població local tindrà accés a peix fresc, que millora l'alimentació així com l'economia. La dieta dels zambians depèn molt del peix, en general, i especialment la tilàpia, pel fet de ser una font de proteïnes. No obstant això, la sobrepesca intensa ha esgotat les reserves, fins a tal punt que, acctualment, el país depèn del peix congelat importat, que prové principalment de Xina.

L'empresa està en condicions de satisfer l'enorme demanda de peix local, tant a Zàmbia com a la regió. A més de donar suport al mercat nacional i subministrar a la gent peix fresc sostenible, l'aqüicultura també dinamitzarà la indústria local de fesols de soja, que proporcionen aliment d'alta proteïna per la tilàpia.

El director general de Yalelo, Bryan McCoy, va explicar que la funció de Yalelo és redefinir el sector d'aqüicultura a Zàmbia i després desenvolupar-lo en una indústria pesquera regional capdavantera.

«Estem creixent cap a una producció anual de 8.000 tones (al voltant de 20 milions de peixos) l'any proper a Zàmbia, i ja hem començat a planificar un augment a 12.000 tones, posteriorment. Les inversions d'Oikocredit ens han permès avançar amb rapidesa cap a aquests objectius i al mateix temps assegurar-nos que es faci de manera sostenible. També veiem el potencial d'expandir-nos cap a tot Àfrica subsahariana, ja que els mercats regionals mostren possibilitats sòlides de substitució d'importacions i creixement orgànic», va manifestar el Sr. McCoy.

En l'actualitat l'Albert Hofsink, anterior directiu d'Oikocredit, és membre del consell directiu de Yalelo. L'Albert, que té més de 20 anys d'experiència en finances i gestió de riscos, així com experiència per haver viscut i treballat a l'Àfrica, posarà a la disposició de Yalelo les seves habilitats addicionals i l'experiència per ajudar a l'empresa a complir no només amb els seus compromisos financers sinó també els socials i els referits al desenvolupament sostenible.


Tots els fesols de soja utilitzats per Yalelo són organismes no modificats genèticament

« Enrere