Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Trobada de Dones Viatgeres a Madrid

Trobada de Dones Viatgeres a Madrid

GRANDESVIAJERAS-OIKO-v2-01 (002).jpgdimecres, 28 de de febrer de 2024

El proper 6 d'abril se celebra la segona edició de la Trobada de Dones Viatgeres, de la qual Oikocredit en som patrocinadors, aquesta vegada a Madrid.


GRANDESVIAJERAS-OIKO-v2-01 (002)

La jornada comptarà amb les següents intervencions.

- Rose Serrano. Directora de relació amb l'inversor/a en Oikocredit per al mercat espanyol. La seva xerrada recorrerà Costa d'Ivori, Ghana, Togo i Benín.

+info: Blog/RRSS www.roseviaja.com

- Mónica Cossio. Jubilada -extripulant d'Ibèria. Se centrarà en el Congo.

+info: blog www.mimochilamepesa.com

- María Grau. Responsable de qualitat, i+d, medi ambient, sistemes de gestió i normes internacionals en una empresa de telecomunicacions. Parlarà sobre l'Índia.

+info: https://tuhobbietuviaje.com/

- Alberto Campa. Impulsor d'aquestes trobades, somiador i viatger que ha fet tres voltes al món. Farà el paper de mestre de cerimònies.

+info: https://www.unavueltaalmundobajocero.com

Programa:

16.00 h. Inici de la sessió en la qual diferents viatgeres (veure noms més amunt) traslladaran les seves experiències i vivències durant els seus viatges a diferents països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia englobats dins de l'anomenat Sud Global.

A la meitat de l'esdeveniment es realitzarà un tast de xocolates de projectes finançats per Oikocredit.

19.30 h. Debat

20.00 h. Finalització de la Jornada

Alguns detalls:

En què consisteix

Durant aquesta trobada diverses viatgeres presenten el seu mode de viatjar, els seus trucs viatgers, parlen dels seus viatges i de les seves inquietuds.

L'esdeveniment està patrocinat per Oikocredit internacional, que opera en més de 50 països del món i que intenta donar visibilitat als seus projectes a través dels ulls de les viatgeres.

Qui ho organitza

L'organitzador és l’Alberto Campa, un dels grans viatgers espanyols.

Per què es fa

El principal motiu de realitzar aquest tipus de trobades en les quals les protagonistes siguin dones és donar a conèixer la poca visibilitat que tenen aquestes a l'hora d'exposar o explicar els seus viatges; en general, són homes als qui es convida a esdeveniments viatgers i poques vegades a elles. Amb aquesta trobada s'intenta donar veu i vot a les que viatgen en les mateixes condicions que ells i que tenen la mateixa experiència viatjant.

Quins objectius persegueix

  • Donar visibilitat a les viatgeres.
  • Donar visibilitat als projectes d’Oikocredit en el món (Sud Global) a través de la mirada i els viatges de les ponents.
  • Fer veure que moltes vegades quan viatgem hi ha una altra realitat, la d’OIkocredit, i molta gent que necessita el nostre suport econòmic per a poder tirar endavant.
  • Promoure i animar a altres dones a perseguir la seva meta de viatjar soles.

Quantes trobades s'han fet fins ara o estan previstes pel 2024

Enguany hi ha previstes 6 jornades viatgeres (on hi participen tant homes com dones).
A les dues Trobades de Dones Viatgeres (Madrid i Barcelona) previstes per enguany s’hi suma la primera, duta a terme a Barcelona el 2023.

Inscripcions aquí.

« Enrere