Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit i Solidaridad signen una nova aliança per a enfortir el desenvolupament comunitari

Oikocredit i Solidaridad signen una nova aliança per a enfortir el desenvolupament comunitari

Solidaridad_Oikocredit.jpgdilluns, 30 de d’octubre de 2023

La col·laboració té com a objectiu amplificar l'impacte dels socis treballant junts per un món més equitatiu i sostenible.

L'inversor d'impacte social Oikocredit i l'organització mundial de la societat civil Solidaridad han signat una nova associació destinada a ajudar a construir comunitats resilients entre els petits agricultors de baixos ingressos al Sud Global.

En virtut d'un nou memoràndum d'entesa, Oikocredit i Solidaridad estan unint forces per a buscar oportunitats i recaptar fons per a ampliar la seva col·laboració iniciada a principis de 2023 a Guatemala sobre l'alliberament de capital per a petites empreses marginades i en creixement i el suport a models de negoci climàticament intel·ligents i l'accés al finançament climàtic. Els socis combinaran els seus punts forts als països en els quals treballen per a desenvolupar projectes i programes de suport a la comunitat local utilitzant recursos comuns augmentats amb finançament extern conjunt.

La contribució de Solidaridad es basarà en els seus èxits en el desenvolupament de micro, petites i mitjanes empreses, la col·laboració i el compromís amb cooperatives i comunitats d'agricultors, la transferència de coneixements i habilitats innovadores, la prestació de serveis inclusius a petits productors i empresaris, i la promoció de connexions de mercat i models de negoci transparents.

Oikocredit aportarà finançament directe de deute i de capital, vincles amb proveïdors de serveis financers inclusius i suport als resultats mediambientals, socials i de governança.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí

« Enrere