Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

Socis d'Oikocredit a Filipines afectats pel tifó Haiyan

dilluns, 11 de de novembre de 2013

El tifó Haiyan va ser el 24è tifó que va colpejar Filipines aquest any i el més fort de la història. Va afectar sis punts al centre de Filipines, provocant onades de 6 metres, inundant pobles i destruint-ho tot al seu pas. La directora regional d'Oikocredit al sud-est d'Àsia, Maria Theresa Pilapil, va informar des de Manila que mentre el personal d'Oikocredit i les seves famílies estaven fora de perill, les organitzacions que rebien suport d'Oikocredit a les illes devastades de Leyte i Samar no havien escapat.

“El meu equip està reunint informació sobre la situació de les organitzacions afectades a les Illes Visayas. Això inclou totes les altres àrees enormement afectades com la regió de Bicol i el nord de Mindanao”, va dir Pilapil. “El dia després de que el tifó ataqués, vam aconseguir posar-nos en contacte amb una organització a Leyte, OCCCI, i ens vam assabentar de morts de persones conegudes entre els membres de la cooperativa”.

La ciutat on està situada OCCCI, Ormoc, ha estat totalment destruïda. El cablejat d'energia està inoperatiu, i no hi ha electricitat i les carreteres estan intransitables. Els danys a les propietats són massius i les comunicacions han estat gairebé impossibles per la sola existència d'una xarxa de telecomunicacions en funcionament. Fins al moment, se sap que cinc altres socis d'Oikocredit han estat afectats; LAMP, Leyte 4th, OFMPC a Leyte, i SACRED i AKMA a l'lla de Samar.

L'oficina d'Oikocredit a Filipines està preparant una proposta per enviar ajut per fer front a la catàstrofe. Com a inversor i prestamista, Oikocredit pot ser de molt valor durant la llarga fase de reconstrucció després dels esforços inicials d'ajuda.

« Enrere