Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit aconsegueix resultats financers sòlids i demostra la viabilitat de les Finances Ètiques

Oikocredit aconsegueix resultats financers sòlids i demostra la viabilitat de les Finances Ètiques

COOP-CR-14_cc889-Coopealianza.jpegdimecres, 19 de de març de 2014

En un entorn de crisi econòmica i financera global, un any més Oikocredit, en tant que inversor social i cooperativa mundial, obté resultats sòlids per a l'exercici que va finalitzar el 31 de desembre de 2013.

Al llarg de l'any, Oikocredit va continuar les seves inversions estratègiques a Àfrica, l'agricultura i les finances inclusives, i al mateix temps va buscar desenvolupar-se en altres sectors com les energies renovables.
La captació neta d'inversions per part de persones que volen donar un ús més ètic als seus estalvis va aconseguir una xifra rècord de €80 milions, un augment del 74% pel que fa als €46 milions del 2012. I el nombre total de socis i sòcies inversores al voltant del món va créixer fins als 52. 000, respecte als 48. 000 del 2012, la qual cosa reafirma el suport a la inversió social i a la banca ètica a tot el món.
El benefici net de la cooperativa el 2013 va ser de €13,4 milions, dels quals es pagarà un dividend de €11,6 milions als socis/es inversors, la qual cosa suposa una rendibilitat del 2%.

El Sr. David Woods, director executiu d'Oikocredit, va assenyalar estar satisfet amb els resultats financers d'Oikocredit al 2013. «El resultat general mostra un creixement sòlid de la nostra cartera de finançament del desenvolupament», va dir el Sr. Woods. També va afegir que durant el 2014 Oikocredit es compromet a fer créixer una cartera de qualitat amb un triple balanç de retorns socials, ambientals i financers. «En iniciar el 2014, estem ben posicionats per diversificar la nostra cartera i enfortir les nostres inversions en agricultura i energia renovable, i així créixer d'acord amb la nostra missió social».

Pots llegir aquí la nota de premsa completa sobre els resultats d'Oikocredit el 2013.

« Enrere