Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Un dissabte especial per Oikocredit

Un dissabte especial per Oikocredit

coop.pngdivendres, 04 de de juliol de 2014

El primer dissabte del mes de juliol és un dia que podria passar desapercebut per la majoria, una altra calorosa jornada d'estiu, un dia que moltes persones segurament aprofitaran per anar a la platja o fer uns vermuts en alguna terrassa, si no els toca treballar sota la presència incessant dels ventiladors. Però per Oikocredit el primer dissabte de juliol, que enguany coincideix amb el dia 5 d'aquest mes, no és pas un dia qualsevol.

La raó és que es tracta del Dia internacional del Cooperativisme, una data que porta celebrant-se des de 1923, quan va ser instituïda per l'Aliança Cooperativa Internacional. Com no podia ser d'altra manera, aquest és un dia molt significatiu per Oikocredit, no tant sols perquè som una cooperativa d'abast internacional sinó també pel fet que molts dels projectes que finacem són cooperatives.

Oikocredit no només demostra que el model cooperatiu ha estat possible durant gairebé quaranta anys amb una gran solvència econòmica, sinó que també exemplifica un esperit cooperatiu que va molt més enllà. La voluntat d'Oikocredit és transformar la realitat del món on ens trobem, no només adoptant un model d'empresa molt més democràtic i participatiu sinó sobretot apostant per un desenvolupament just, autònom i sostenible als països empobrits del Sud. En aquest sentit, Oikocredit es dedica principalment a finançar empreses de comerç just, projectes que apostin per una economia ambientalment sostenible, iniciatives que empoderin la dona o altres col·lectius amb menys oportunitats i, per suposat, negocis basats en un model cooperatiu.

Amb aquests propòsits, el 2010 vam donar crèdit a una empresa com CADECH (Cooperativa Integral Agrícola Adelante Chanmagua RL), una cooperativa de Guatemala que va crear-se el 1976, quan diversos agricultors del poble de Chanmagua van optar per organitzar-se cooperativament, consolidant el negoci i destinant un 10% dels guanys a projectes d'alfabetització, beques per infants i altres iniciatives de desenvoluament per la comunitat. Una altra cooperativa que també s'ha beneficiat dels nostres crèdits és Bunju Community Savings and Credit Cooperative Society Ltd, una societat de Tanzània que s'ha especialitzat en oferir serveis d'estalvi i préstec a persones en situació de marginalitat per tal que puguin donar un gir a les seves vides. Els projectes cooperatius que ajudem a impulsar són molts, però la gran majoria tenen en comú un mateix esperit cooperatiu que va més enllà de la pròpia empresa tot buscant un impacte positiu en la comunitat on s'assenta.

Amb ànim de seguir visibilitzant el model cooperatiu, promovent la seva consolidació i difonent el seu esperit alternatiu enfront d'un model econòmic insostenible i fallit, aquest any es tornarà a celebrar un acte a la ciutat de Barcelona. Enguany consistirà en un sopar popular al carrer (21h), alguns parlaments i una actuació musical, davant de la històrica cooperativa Flor de Maig (C/Doctor Trueta, 195), al barri del Poblenou. En definitiva, una proposta interessant i animada per una càlida nit de juliol.

L'històric edifici de la Flor de Maig, antiga cooperativa i actualment ateneu popular

« Enrere