Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

La forma en què la nostra cooperativa ha afrontat el canvi el 2023 em dona confiança per al 2024

La forma en què la nostra cooperativa ha afrontat el canvi el 2023 em dona confiança per al 2024

Mirjam 't Lamdilluns, 08 de de gener de 2024

Missatge d'inici d’any de la Directora General d'Oikocredit, la Mirjam 't Lam.

Mirjam 't Lam

El 2023 va ser un any problemàtic per a totes les persones que treballen per un món just, sostenible i pacífic. No obstant això, malgrat el teló de fons de creixent inestabilitat, malestar i imprevisibilitat, i del que sovint sembla ser una tempesta creixent que enfronta la humanitat, estic satisfeta amb la forma en què Oikocredit ha continuat creant valor i desenvolupant el seu impacte social mentre implementava importants iniciatives de canvi.

La nostra inversió col·lectiva de temps, esforç i recursos durant el 2023 ens va permetre passar amb èxit del disseny i el pilotatge a l'execució de la nostra nova estratègia, i de la planificació de la major transformació del model de recaptació de capital de la nostra cooperativa fins a la seva implementació.

El personal d'Oikocredit, les associacions de suport, els i les cooperativistes i el Consell de Supervisió mereixen un enorme reconeixement i gratitud per haver-nos guiat a través d'aquestes dues importants transicions. La forma en què hem gestionat i continuem gestionant el canvi és encomiable. Ha estat un esforç de tota l'organització.

Agraïm als nombrosos membres i persones inversores que han continuat confiant en el nostre treball, tot i que unes poques persones van decidir reemborsar les seves inversions (tal com havíem previst) durant el canvi de les accions dels membres a les participacions com al nostre producte d'inversió. Encara que lamentem la marxa de persones inversores i capital, hem continuat ampliant la nostra cartera de préstecs i inversions de capital per al finançament del desenvolupament, així com la nostra labor de capacitació. Iniciem amb èxit nous projectes de millora de la resiliència comunitària en sectors com l'educació, l'habitatge i l'aigua i el sanejament. I el nostre abast a les dones, els agricultors i els clients de finançament inclusiu va continuar augmentant.

Res d'això hauria estat possible sense una gestió prudent de la nostra liquiditat i dels riscos que comporten canvis tan importants. Al llarg de l'any vam poder atendre els nostres inversors i inversores amb reemborsaments, així com ampliar préstecs i inversions a organitzacions sòcies. Per a mi, això és una prova que els nostres processos de gestió de riscos s'han fet més sòlids.

En tirar la vista enrere cap al 2023, em venen a la ment molts altres èxits. Entre ells, destacaria el desenvolupament de les nostres capacitats digitals, de dades i d'un altre tipus per a conèixer millor els avanços en l'aplicació de la nostra estratègia i la creació d'impacte. Igualment valuosa és la forma en què les nostres organitzacions sòcies estan incorporant al seu treball els resultats de la nostra innovadora Enquesta d'Autopercepció del Client. Les organitzacions sòcies utilitzen cada vegada més els resultats de l'enquesta per a adaptar millor els seus productes i serveis a les prioritats dels clients finals.

Les meves conclusions personals de l'any passat també inclouen la satisfacció que Oikocredit ha madurat i s'ha tornat més àgil, com a xarxa i com a equip de professionals individuals de la inversió d'impacte social.

Pensant en l'any que comença, confio que la nostra cooperativa està ben equipada per a executar la seva estratègia amb eficàcia. La vida rares vegades és senzilla, i hi haurà reptes interns i externs. Però estic segura que juntes podrem superar-los si ens empoderem, assumim plenament la missió de la nostra cooperativa i adoptem la innovació, els enfocaments digitals, la col·laboració i la millora contínua a través de l'aprenentatge. Com sempre, també haurem de ser eficients i aplicar el sentit comú en la creació de valor.

En començar el 2024, renovem el nostre compromís de garantir que les nostres organitzacions sòcies i els seus clients, així com els nostres membres i inversors, continuïn veient resultats positius tangibles en tots els aspectes del nostre treball. Mantinguem l'impuls i aprofitem els assoliments dels últims 12 mesos per a fer que la nostra cooperativa sigui encara millor. Crec fermament que podem fer-ho.

Desitjo a tots els membres de la nostra família, comunitat i moviment Oikocredit un any de plenitud i amb molta pau.

« Enrere