Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

5 milions de dòlars per a millorar els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària a Kenya

5 milions de dòlars per a millorar els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària a Kenya

_H8A2804.jpgdijous, 11 de de gener de 2024

El nou préstec d'Oikocredit permetrà a Juhudi Kilimo oferir finançament assequible i accessible a clients de zones rurals i periurbanes.

Acte de firma del préstec a Juhudi Kilimo. _H8A2804

Oikocredit ha posat més fons a la disposició dels petits agricultors i les microempreses de Kenya amb el préstec de 5 milions de dòlars (750 milions de KES) a la institució de microfinances Juhudi Kilimo.

L'acord donarà suport als objectius generals de millorar els mitjans de subsistència i contribuir a la seguretat alimentària en tota la nació africana, va declarar en Benard Kivava, Director General de Juhudi Kilimo.

Fundada el 2004, Juhudi Kilimo és una empresa social amb ànim de lucre. Se centra en el finançament d'actius agrícoles específics que ofereixen ingressos immediats i sostenibles als agricultors.

En Michael Kariah, responsable d'inversions d'Oikocredit per a l’Àfrica oriental i meridional, va declarar: "Ens complau treballar amb Juhudi Kilimo com una de les nostres organitzacions sòcies a llarg termini més recents. Les nostres missions s'alineen entorn del suport a les comunitats locals, la creació d'ocupació i la millora de la seguretat alimentària, entre altres qüestions socials en el continent."

L'agricultura exerceix un paper clau en l'economia rural de Kenya. Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació, el sector representa el 33% del producte interior brut (PIB) del país i contribueix indirectament amb un altre 27% del PIB a través dels seus vincles amb altres sectors.

El sector dona feina a més del 40% de la població total i a més del 70% de la població rural de Kenya.

Llegeix el comunicat de premsa (en anglès)

« Enrere