Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

L'aliança agrícola CSAF aporta uns 500$ milions en préstecs

L'aliança agrícola CSAF aporta uns 500$ milions en préstecs

agriculture-coagrosol-brazil.jpgdivendres, 17 de de juliol de 2015

L'abril de 2014, set prestadors socials - Alterfin, Oikocredit, Rabobank, responsAbility Investments AG, Root Capital, la Shared Interest Society i Triodos Investment Management es van unir per formar el Council on Smallholder Agricultural Finance, CSAF (Consell de Finances de Petits Agricultors). El CSAF ofereix un fòrum mundial que permet als prestadors agrícoles orientats a l'impacte intercanviar aprenentatge, identificar les millors pràctiques i desenvolupar estàndards de la indústria.

El CSAF va anunciar aquesta setmana que els seus membres van aportar 564 milions de dòlars en préstecs a 658 negocis de petita i mitjana mida a 64 països el 2014, un increment del 56% des del 2013.

L'assoliment del “missing middle”*

Aquest creixement del crèdit va ser impulsat per la continua expansió geogràfica, particularment a l'Àfrica i a Amèrica Llatina, la diversificació en nous cultius i una gamma més àmplia de productes i serveis financers. Els membres de CSAF dirigeixen empreses agrícoles a les zones rurals “missing middle” que, en qualsevol lloc, solen acumular des d'uns pocs centenars fins a diversos milers d'agricultors de petita escala. Els préstecs van, generalment, des dels 50,000$ fins als 2$ milions – massa grans per a les microfinances, però generalment considerats massa petits i massa arriscats pels bancs comercials.

El responsable global d'agricultura d'Oikocredit, Frank Rubio, va dir: “Invertir en agricultura és una de les maneres més eficaces de reduir la pobresa rural i d'afrontar el repte de la seguretat alimentària. Oikocredit està col·laborant amb diversos companys del CSAF i està canalitzant capital cap al sector de l'agricultura per desbloquejar aquest potencial.

Vinculació amb 1.2 milions de llars

Els negocis amb accés a finançament a través de membres de CSAF van vincular 1.2 milions de llars a mercats formals comprant-los aproximadament 3$ bilions de dòlars en productes agrícoles, des de cafè, cacau i anacards fins a melca, soja i sèsam. Moltes d'aquestes empreses també proporcionen als agricultors individuals un accés al crèdit fiable i assequible, equipament i capacitació per facilitar l'adopció de pràctiques de producció sostenible de cara al canvi climàtic.

* El concepte missing middle fa referència al teixit empresarial de petita i mitjana dimensió pràcticament inexistent als països de renda baixa.

« Enrere