Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Mel Orgànica i de Comerç Just a Mèxic

Mel Orgànica i de Comerç Just a Mèxic

dijous, 30 de de juliol de 2015

Productors de mel a Mèxic amb el suport d'Oikocredit

Miel Mexicana Volcán Popocatepetl SC de RL (Miel Mexicana) és una cooperativa agrícola centrada en la producció orgànica de mel i en el Comerç Just d'aquesta. La cooperativa es va establir l'any 2002 amb 35 productors de mel, sent així una de les organitzacions de Comerç Just més antigues de Mèxic. Actualment la cooperativa té 84 productors membres. Miel Mexicana té un fort perfil tant social com mediambiental. Al mateix temps que les abelles enriqueixen la biodiversitat, la mel produïda resulta beneficiosa per a les reserves forestals on operen.

Guanyadors del premi de mel

El Comerç Just i els Certificats Orgànics donen a la cooperativa un clar marge competitiu al mercat internacional. A més de tenir aquests certificats, Miel Mexicana també va resultar guanyadora del 'premi empresarial al desenvolupament rural sostenible', atorgat pel Ministeri d'Agricultura. Al 2011 va guanyar el premi nacional d'exportacions, així com el prestigiós premi de qualitat durant la conferència internacional d'apicultura al 2012.

Formació per a comunitats

La cooperativa ensenya a persones de baixos ingressos a produir mel orgànica, creant així un sustent sostenible per als seus nous membres. A més, també ofereix formació a nens i nenes d'escoles locals i a les seves famílies sobre els beneficis de la producció de mel amigable amb el medi ambient. Oikocredit va concedir a Miel Mexicana el seu primer préstec de 2.5 milions MXN a l'Abril de 2015, els quals seran utilitzats com a capital de treball per a finançar l'exportació de mel.

« Enrere