¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

Oikocredit, finances ètiques amb resultats socials sòlids

Oikocredit, finances ètiques amb resultats socials sòlids

martes, 16 de junio de 2015

Les finances ètiques, a través d'Oikocredit, arriben a beneficiar a més de 37 milions de persones arreu del món.


Avui hem publicat el nostre informe d'acompliment social per a l'any 2014. Els resultats reflecteixen les dades reportades per 591 de les organitzacions sòcies d'Oikocredit, i demostren com és possible compatibilitzar les finances i els resultats econòmics positius amb un elevat impacte social i ambiental.

El 2014, les organitzacions sòcies de microfinances d'Oikocredit van arribar a beneficiar 37 milions de persones prestatàries, el 32% més respecte del 2013. Dels 37 milions de persones prestatàries de microcrèdits, el 86% eren dones, el 50% vivia en zones rurals i el 25% estaven activament implicades en l'agricultura. La directora d'acompliment social i anàlisi de crèdits d'Oikocredit, Ging Ledesma, va dir que aquestes dades demostren el compromís d'Oikocredit amb els resultats socials i ambientals. "El 2014, ens vam centrar en el creixement del nostre abast en els països de baixos ingressos, en particular per a les prestatàries rurals i dones", va explicar la Sra Ledesma. "En els propers dos anys també ens agradaria veure més de la meitat de tots les nostres organitzacions sòcies de producció i serveis aconseguir la classificació 'verda'", va afegir la Sra Ledesma.

El 2015, a Oikocredit continuarem amb la nostra estratègia d'arribar a més clients i fer un ampli seguiment dels canvis en la vida de les persones que hàgim beneficiat.

Llegeix el comunicat de premsa complet aquí

« Enrere