¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Catalunya
Buscar

La Sarah, un dolç llegat a Sukanagara, Indonèsia

Pulsa "<< Previous" para consultar proyectos anteriores
Pulsa "Next >>" para consultar proyectos más recientes

La Sarah, un dolç llegat a Sukanagara, Indonèsia

KOM-ID-49.jpgviernes 08 marzo 2024 18:20

Indonèsia compta amb més de 17.000 illes. En aquest vast arxipèlag, l'emprenedoria està guanyant terreny, sent les petites empreses les responsables del 61% de l'ocupació al país. Sukanagara, petita localitat gairebé inexistent en el mapa rural de l'oest de Java on gairebé tothom de la zona es coneix, és el lloc on viu la nostra protagonista amb el seu marit i fills.

KOM-ID-40

La Sarah, de 43 anys, va començar amb el seu negoci de dolços casolans “Umisarah" fa 12 anys. Les receptes que donen vida als seus dolços van ser un llegat de les seves ties, les quals van compartir amb ella no sols els secrets de cada sabor, sinó també l'habilitat per a crear-los. "Aprenc a través de la pràctica i innovo amb les elaboracions usant només coco fresc i sucre de palma", comenta la Sarah. Al costat de la seva filla Wiwin, de 25 anys, triguen entre dues i tres hores en l'elaboració de cada varietat de dolços, assegurant la dedicació i la cura en cadascun d’ells.
La reputació de “Umisarah” es va expandir per la zona gràcies al sòlid suport dels seus fidels clients, els quals han estat fonamentals en la difusió a través del boca orella.
Un préstec que canvia tota una vida.
La història de la Sarah desplega un viatge fascinant des de la modèstia fins a l'èxit emprenedor. Tot va començar amb un préstec de 500,000 IDR (30 euros) de Komida, una cooperativa aliada amb Oikocredit des del 2016. Aquest petit impuls financer es va transformar en el combustible que necessitava el seu negoci, assegurant la seva continuïtat i permetent-li adquirir els ingredients principals, així com el lloguer d'un arrossar. “El meu espòs conrea arròs per al consum familiar, i aprofita els excedents de cada collita per a obtenir ingressos addicionals”, comenta la Sarah.
No obstant això, l'ambició de la Sarah va més enllà, i somia amb expandir la seva gamma de productes, aspirant a un creixement que permeti a la seva família gestionar la seva economia sense dependre de préstecs. La història de la Sarah no sols és un testimoniatge de resiliència, sinó també una inspiradora travessia de com una petita ajuda pot transformar la vida d'una emprenedora i la seva comunitat.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

febrero 2022

marzo 2019

febrero